Bedrijfsprofiel Laguito 1492 NV (Cubacigar Benelux).

Met meer dan 55 jaar geschiedenis werd het bedrijf in 1965 opgericht onder de naam Robert Suter SA. In 2006 werd het omgedoopt tot Cubacigar Benelux NV en sinds eind 2021 opereert het onder de naam Laguito 1492 NV. Het hoofdkantoor is gevestigd in Overijse (België), aan de rand van Brussel. Er werken momenteel 23 mensen.

Oorspronkelijk richtte het zich op de import en distributie van Zwitserse sigaren in België en Luxemburg. In 1992 werd het bedrijf de importeur en exclusieve distributeur voor de Benelux van alle Habanos-merken. Momenteel biedt Laguito 1492 een groot assortiment met meer dan 250 referenties.

De geklimatiseerde sigaren humidors voor de drie Benelux-landen en het douane-entrepot vormen de schatkamer van het bedrijf. In deze gebieden zijn aanzienlijke investeringen gedaan om de temperatuur (18 ° C) en relatieve vochtigheid (65 tot 75%) te optimaliseren en zo een perfecte bewaring van het product te garanderen.

De sigaren worden gedistribueerd in meer dan 400 gespecialiseerde verkooppunten, ingedeeld volgens de retailconcepten die internationaal door Habanos SA worden geïmplementeerd. Onder hen 10 La Casa del Habano-franchises en ongeveer 100 Habanos-Specialists. Naast de binnenlandse markt bedient Laguito 1492 ook het Duty Free / Travel Retail kanaal.

De Benelux is een belangrijke Europese markt voor Habanos vanwege zijn omvang en traditie in termen van de expertise van zijn retailers en aandacht voor productliefhebbers.